Olika frukter vid olika tillfällen

Världen är full av grönskande natur och beroende på var i världen man befinner sig kan man få se olika sorters växter. På många ställen växer även olika frukter. Många frukter trivs där det finns sol och värme och här i Norden växer bara ett fåtal olika frukter, till exempel äpplen och ett antal olika bär. Det är därför väldigt bra att vi kan få olika frukter från vilka andra länder som helst med hjälp av dagens teknik och transportmöjligheter.

Varför frukt?
Varför är det så viktigt att äta ordentligt med frukt? Frukt innehåller, som de flesta vet, väldigt mycket olika vitaminer, fibrer, antioxidanter och mineraler. Det är därför oerhört nyttigt att äta några olika frukter varje dag. Rekommenderat dagligt intag för frukt och grönsaker är cirka 500 gram. Då får man i sig tillräckligt med vitaminer för att kroppen ska må bra och för att man ska känna välbefinnande.

Olika frukter vid olika tillfällen
De flesta frukter är väldigt goda. Olika frukter är givetvis goda beroende på vem som ska äta dem eftersom alla har olika smak men det finns många olika frukter, så någon frukt finns det definitivt för alla. Olika frukter är också goda vid lite olika tillfällen. I till exempel pajer är äpplen, hallon och blåbär gott medan det kanske inte är lika vanligt att ha med sig en burk hallon i väskan som mellanmål. I den situationen blir det oftast olika frukter som är lite större och inte blir mosade så fort de stöter ihop med något. Exempel är äpplen, päron, kiwis och apelsiner. Apelsinerna ska man dock ta det försiktigt med.

Det finns tillfällen då många olika frukter fungerar precis lika bra. Fruktkorgar i hemmet, på arbetet eller i klassrummet kan exempelvis fyllas med det mesta. På jobbet och i skolan kan det vara bra att ha många olika frukter så att det finns någon som passar alla på kontoret eller i klassen. Då kan alla också blanda lite; det är roligt att inte alltid få samma när det finns så många goda. En annan situation som i stort sett kräver många olika frukter är fruktsallad. I en fruktsallad kan man blanda ned precis vilka frukter man vill. Ju fler olika frukter man har i desto godare blir det! I fruktsallad kan det också vara gott att ha i nötter och att ha glass eller grädde till är det ultimata. Till fruktsalladen och dess tillbehör passar precis vilka olika frukter som helst!