MC-kläder för barn

mc-kläderMC-kläder för barn är i princip lika vuxnas MC-kläder, det är bara storleken som skiljer. Utbudet bland MC-kläder för barn är dock inte lika stort som för vuxna. Alla butiker har inte heller kläder för barn. MC-kläder för barn finns i flera olika prisklasser, precis som vuxnas, men barn växer. Smartast är att köpa MC-kläder som är billigare då ett barn inte kan använda sina MC-kläder lika länge som vuxna eftersom de växer ur dem. Det finns skinnställ för barn som har likadana skydd som de vuxnas skinnställ. De finns i flera olika färger och i storlekar som passar barn i alla åldrar. Det finns även MC-kläder för barnen som är sydda i annat material än skinn, till exempel i polymaterial. Stövlar för barn finns gjorda på samma sätt som stövlar till vuxna, men i mindre storlek och de är anpassade för barn. Alla olika sorters skydd finns också i barnstorlek. Bland annat hjälmarna som är till för barn kan gärna se lite roligare ut, till exempel med mönster. Hurdan hjälm ett barn vill ha beror också på ålder och kön. Och precis som med barnens MC-kläder växer de ur sina hjälmar och de andra skydden de använder.