Olika frukter som annat än frukt

Det finns i världen massor av olika frukter. Människan är en stor konsument av frukt och det är inte så konstigt. Frukt är sött, gott och kan användas till extremt mycket. Människan använder olika frukter som mellanmål, i fruktsallad, i smoothie, i mat och i sallader och drycker.

Olika frukter som mat
Många olika frukter används alltså för att vi människor och djuren ska kunna äta och få i oss nyttiga näringsämnen. Färsk frukt passar utmärkt att äta som den är, men det finns jättemycket man kan göra med frukter som inte är färska också. Päron passar till exempel bra att konservera och så även persika och ananas. Många olika frukter används i marmelader och sylter. Här är exempel apelsiner, aprikoser, och flertalet bär såsom jordgubbar, hallon och blåbär. Olika frukter används också i tårtor, glass, muffins, yoghurt och kakor samt i drycker såsom viner, safter och juicer.

Frukt är även väldigt användbar som torkad. Det finns många olika frukter som torkas till snacks, exempelvis ananas, aprikos, druvor (russin), papaya och många fler. Dessa används oftast i müsli. Torkad frukt kan även användas som dekoration. Här passar apelsiner och andra citrusfrukter bra – lägg de torkade frukterna på bordet eller häng upp dem någonstans.