Olika frukter till olika maträtter

Frukter är något oerhört användbart då det är så enkelt att variera sig. Vår planet har skapat massor av olika frukter och dessa använder både djur och människor flitigt. Människor är väldigt duktiga på att blanda in olika frukter i mat, något som är både gott och nyttigt.

Frukter i maträtter
Ett exempel på när olika frukter används i mat är vid grillning. Till det grillade köttet lägger man även gärna på en paprika eller lök som får grilla sig varm och lite bränd. Till vardagsmat används olika frukter mycket i sallad, men det är även populärt att ha varma frukter till maten. Ananas är till exempel gott att använda till kassler och även mango passar väldigt bra med kassler. Till kyckling kan man ha en hel del olika frukter, exempelvis citron, plommon och äpplen. Vill man inte ha frukterna varma bredvid sin mat kan man istället göra en fruktig sås eller gelé. Vinbärsgelé är vanligt att ha till renskav.

Det är en utmärkt idé att improvisera lite när det gäller olika frukter och mat – vem har sagt att det en människa gillar att ha äpple till tycker en annan automatiskt är gott också? Nej, alla tycker om olika och det är fantastiskt variationsrikt med frukt.